Julbord

Julbord i Malmö

 

Beställ ditt julbord hos oss så vet du att din julmiddag eller jullunch blir lyckad. Vi lagar allt i från grunden på vårt julbord och lägger upp allt på önskad leveransdag. Du kan få det du önskar på ditt julbord. Vi börjar med julbord den 6/11

Hos Freda kan du beställa Julbord för catering. Julmaten är en viktig del av det svenska julfirandet, julbordet är ganska unikt för Sverige.

Julbord 299 Kr/Person

På vårt julbord

 

Det kalla

  • FreDa´s julsill
  • Senapssill
  • Löksill
  • Ägg & räkor med dillmajonäs
  • Gravad lax med hovmästarsås
  • Lantkorv & rökt kalkon
  • Skånskleverpastej med gurka & torkad lök
  • Skinka med skånsk senap
  • rödbetssallad
  • Vörtbröd med smör
  • Ädelost & brieost

Det varama

  • Köttbullar
  • Prinskorvar
  • Rödkål
  • Honung & chiliglacerade revben
  • Janssons frestelse

Dessert

  • Ris ála malta med hallonsås
  • Pepparkaka
  • Ischoklad
  • Knäck

Julbord extra tillbehör

 

  • Lussebullar 16kr
  • Apotekarens julmust 33cl 12 kr
  • Stora hjärtpepparkakor 3kr
  • Tallrik, bestick, mugg, servett 10kr/ person
  • Glögg (alkoholfri) med tillbehör 15kr / person

KONTAKT

Vill du veta mer om vårt Julbord?

 
 
 
 

FreDa49 Malmö Högskola/SUS

Jan Waldenströms gata 25

Malmö

Telefon: 040 - 92 11 15

Epost: freda@mah.se

Smörrebröd by FreDa

Malmö Centralenstation Centralplan

211 20 Malmö

Telefon: 040 - 92 11 15

Epost: freda@mah.se

FreDa@Kockum Fritid

Västra Varvsgatan 8

200 72 Malmö

Telefon: 040 - 92 11 15

Epost: freda@mah.se

Om ett Julbord

Genom åren har det diskuterats vilka maträtter som ansetts höra till ett julbord och en rad maträtter har tillkommit. Julskinka, kalvsylta och julkorv är exempel på rätter som förekommit längst på ett julbord. Prinskorv, gravlax, rödkålssallad och sillar med olika smak dök upp senare och den nu så populära köttbullen hamnade inte på ett julbord förrän 1970.

Sammanfattningsvis kan man säga att dagens julbord består av rätter som dels har anknytning till medeltidens fasteregler, dels är förknippade med den traditionella slakten av julgrisen före jul och dels är en kvarleva från dåtidens konserveringsmetoder som till exempel inlagd sill.