Våra studentbuffeér kommer alltid snyggt upplagda på fat,
klara att ställa fram
Studentbuffé nr 1, 195 kr
Parmesangillad kycklingfilé
Italiensk pastasallad med gillade grönsaker & pesto
Hembakad foccacia med örter & oliver
Ört & gräslök smör
Grillad paprika med grana padana
Rostade vårprimörer med fetaost & basilika
Vegetarisk Studentbuffé, 185 kr
Risottobiffar med honungsrostad jordärtskocka
Rostade vårprimörer med fetaost & basilika
Matvetesallad med sockerärtor, purjolök, coktailtomater
Rostad paprika med grana padana
Chili & ört bakade rotfrukter
Hembakad foccacia med örter & oliver
Ört & gräslök smör
Studentbuffé nr 3, 215kr
Örtmarinerad fläskfilé
Citronmarinerad kycklingfilé
Fransk potatissallad
Hembakad focaccia med örter
Ört & gräslök smör
Rostade vårprimörer med fetaost & basilika
Studentbuffé nr 2, 215 kr
Bakad lax med ingefära & chili
Honungs & chilimarinerade kycklingspett
Fransk potatissallad
Hembakad Focaccia
Ört & gräslök smör
Rostade vårprimörer med fetaost & basilika
Studentbuffé, Nr 4, 265 Kr
Varmrökt lax med romsås
Kycklingspett med
Lammracks med tomat chutney
Fransk potatissallad
Hembakad foccacia med örter
Ört & gräslök smör
Rostade vårprimörer med fetaost & basilika
Några tips inför studenten
Trevligt efter buffén är en ostbricka som klarar av att stå framme.
Välj 3–4 ostar, brieost, en hårdost (parmesan), en cremeost (tallegio), en mögelost av något slag
När det gäller mängden ost så ta antalet gäster och gångra det med 50g och dela sedan upp det på antalet ostar du valt. Exempel 40 gäster x 50 gram blir 2 kilo ost. När det gäller kex så ta 2-3 alternativ, digistive, någon typ av salt kex och ett knäckebröd. Dekorera gärna med tex vindruvor & paprika.
Något som brukar vara svårt är mängden dryck
Vår erfarenhet är att man alltid köper för mycket dryck. För de gäster som ni vet kommer och äter kan ni i snitt räkna 3–4 dryckenheter per person. För de gäster som kommer och säger grattis och går efter en stund till nästa fest (studenthoppning) bör ni räkna 1–2 enheter. Vi brukar alltid rekommendera att ta öl, cider, vitt & rött (eventuellt rosé), men välj bort bort starkspriten helt. Sen skall man alltid komma ihåg -varannan vatten, så se till att ha vatten framme på flaska eller karaff.
När det gäller att hålla drycken kall är ett bra sätt att ta en större balja av något slag och fylla den med is och lite vatten stick därefter ner den dryck som skall vara kall. Tänk på att underlaget bör klara av lite vattenstänk.
Servering
Välj uppläggningsfat i mindre storlek & byt ofta så ser det fräscht ut för gästerna och maten håller sig bättre om den inte står framme för länge.
På vår egen restaurang använder vi porslin, men hade vi haft festen hemma hade vi använt engångs material, köp gärna plastknivar & plastgafflar av bättre kvalité (håller bättre ). När ni väljer plastglas så gäller samma ta lite hårdare plast så att man inte klämmer sönder dem, det finns även vin & champagneglas som är bra
Även om ni inte köper buffé från oss är ni välkomna att ställa frågor. Vi kanske har något tips som kan hjälpa er till en lyckad fest.
Catering Studentbuffér 2018. Leverans alla dagar i Malmö och dess närområde. Leverans utanför Malmö kontakta oss så kommer vi med offert. Våra studentbuffér kännetecknas av sin kvalité och noga utvalda råvaror.
Vi tar emot beställningar på både stora och små studentbuffér.
Önskar ni tilltugg, desserter eller smårgöstårtor till ert sudentfirande så kontakta oss.
Alla priser är per person och minsta beställning är för 10 personer
FreDa Restaurang & Catering i Malmö har arbetat med catering i mer än 10 år. Vi utför allt inom catering i Malmö från stora konferenser till mindre sammankomster med fika.